چای نهنج گل رزچیست وازچه به دست آمده وچگونه به دست می آید؟
چای نهنج گل رز، یکی از نوشیدنیهایی است که نه تنها تهیه آن آسان بوده بلکه به سبب در دسترس بودن ماده اولیه آن، مصرفش توصیه میشود. برای تهیه این نوع چای، دو قاشق نهنج ساطوری شده گل رز را در یک فنجان آبجوش ریخته و مدت 15 دقیقه منتظر بمانید. باید توجه داشت از گلهای رزی که آغشته به سموم هستند مصرف نشود و قبل از استفاده نهنجها کاملاً شستوشو داده شوند. چاینهنج گل رز، سرشار از ویتامین ث است به همین دلیل تأثیر به سزایی در تقویتسیستم ایمنی داشته و مصرف آن هنگام سرماخوردگی، سرفه واحتقان گلو را تسکینمیدهد. افرادی که ازاستئوارتریت زانو یا مفصل استخوان ران رنجمیبرند با نوشیدن منظم این چایگیاهی قادر خواهند بود درد خود را به میزان قابل توجهی التیام دهند.این دمکرده گیاهی، ویتامین آ، ویتامین ب1، ویتامین ب2،ویتامین ای، ویتامین کا و ویتامین دی فراوانی دارد و آنتیاکسیدان، بتاکاروتن وبیوفلاونوئیدهای آن برای پیشگیری از آرتریت بسیار مؤثر است. پکتین فراوان ایننوشیدنی به عمل هضم و جذب موادغذایی توسط دستگاه گوارش کمک کرده و به بهبود اسهال کمک میکند.استرولهای گیاهی، کاروتنوئید و پلیفنولهایفراوان موجود در چای نهنج گل رز ریزمغذیهایی گیاهی است که نه تنها بدن را دربرابر بیماریهای قلبی و عروقی مقاوم میکند بلکه مانع از سرطانی شدن سلولها نیزمیشود. نوشیدنروزانه یک فنجان از چای نهنج گل رز البته برای مدت زمانی محدود، آرامشبخشسیستم عصبی بوده و سردرد را تسکین میدهد ضمن آنکه به کاهش دردهای سیکلماهیانه نیز کمک میکند. پژوهشها بیانگر آن است، پکتین موجود دراین نوشیدنی با چربیهای موجود در روده ترکیب شده و با کاهش میزان جذبچربیها باعث تنظیم میزان کلسترول خون میشود. چاینهنج گل رز در تسکین خستگی چشمها نیز مؤثر است. به این ترتیب که ابتدا یکدستمال را به خوبی شسته و پس از آغشته کردن آن به این نوع چای، چشمها رابسته و آن را روی پلکها قرار میدهند. مرکبات منبع غنی از ویتامینث استاما قند فراوان آن یکی از مشکلاتتغذیهای بیماران دیابتی استبنابراین دمکرده نهنج گل رز جایگزین مناسبی برای تأمین ویتامین ث بدون دریافت قندمحسوب میشود. افزایشمقاومت بدن در برابر عفونتها و باکتریها بخصوص عفونتهای مجاری ادراری ازدیگر فوایدی است که به این نوشیدنی نسبت داده میشود بهطوری که تأثیرزیادی در کاهش تب دارد.